In de boerderijautomaat vindt u een selectie van de producten die wij op de markt in Nijmegen verkopen, daarbij kan het aanbod per seizoen variëren.


Eieren

Alle eieren worden verkocht in dozen van 6 of 10 eieren, de scharreleieren maat L worden ook per 30 stuks (op een vierkant rek) verkocht.

Biologische witte en bruine eieren (code 0) uit Boven-Leeuwen AUTOMAAT

 

 

Scharreleieren maat L  en XL (code 2) uit Rijkevoort AUTOMAAT

Op de markt verkopen wij ook de maten M en dubbeldooiers (wisselende hoeveelheden)

Vrije uitloopeieren (code 1) uit Millingen aan de Rijn AUTOMAAT

Tien weken rondom pasen verkopen wij vaak ook ganzeneieren, leuk om uit te blazen en te beschilderen!

Aardappelen

Kruimige aardappelen (Hele jaar beschikbaar) AUTOMAAT

Deze kruimige aardappel is een alleskunner: koken, bakken, pureren, stampen; het kan allemaal!

Je hebt in het voorjaar een paar maanden nieuwe oogst (onderste afbeelding), daarna heet het oude oogst. Oude oogst klinkt wellicht onaantrekkelijk, maar dit betekent enkel dat de aardappelen niet vers gerooid zijn; ze blijven maanden goed wanneer je ze donker en niet in plastic bewaard.

Malta aardappelen (TIJDELIJK: Mei - Juni)

Een kruimige aardappel met een dun schilletje; de Malta aardappel is perfect om te koken in de schil bij de asperges of om bijvoorbeeld te poffen op de barbecue.

Krieltjes (Hele jaar beschikbaar)

Deze kleine aardappeltjes hebben wij wisselend uit verschillende landen; frankrijk, italie, maar natuurlijk ook Nederland. De schil is lekker dun, waardoor je ze gewoon in de schil kunt bereiden. Wanneer ze erg zanderig zijn, zet je ze even in een bak met water om de aarde te laten losweken; schillen is niet nodig! Lekker bijvoorbeeld uit de oven met knoflook, rozemarijn en zeezout.

Roseval aardappelen uit Frankrijk

Een vastkokende favoriet met de bekende rode schil; deze aardappel met een heel licht zoetje is uitstekend om bijvoorbeeld in de oven te bakken met knoflook, rozemarijn en zeezout.

Trio van franse aardappelen

Bestaat uit de Roseval-, Charlotte- en truffelaardappelen. Doordat deze drie franse aardappelen allemaal een vergelijkbare bak- en kooktijd hebben zijn deze aardappelen zeer geschikt om bijvoorbeeld samen in de oven te bereiden. Of gebruik ze samen in een aardappelsalade voor de ultieme franse beleving!

Bonken (Hele jaar beschikbaar)

Deze enorme aardappelen winnen misschien niet de schoonheidsprijs, maar perfect voor friet zijn ze wel! Door de lichtkruimige textuur worden ze krokant van buiten maar blijven ze zacht van binnen.

Zoete aardappelen/bataat (Hele jaar beschikbaar)

Een kruimige aardappel met een oranje, zoet vruchtvlees; uitstekend om te verwerken in soep, curry of om bijvoorbeeld frietjes van te maken.

Vastkokende aardappelen (Hele jaar beschikbaar) AUTOMAAT

Deze nieuwe aardappelen uit Marokko zijn perfect om te bakken in de pan of in de oven, om aardappelsalade van te maken of om gewoon te koken in de schil. Door de dunne schil die vrijwel geen zand of aarde bevat, zijn de aardappelen na een korte wasbeurt al klaar om te gebruiken!

Opperdoezer Ronde

De Opperdoezer Ronde komt uit het plaatsje Opperdoes in Noord-Holland, waar hij alleen in de 100 hectare zavelgrond (zand/klei) rond de kerk van Opperdoes geteeld mag en kan worden!

De opperdoezer kenmerkt zich door zijn diepe pitten en heerlijke, vaste, romige textuur. Veel aardappelkenners beschouwen de Opperdoezer als een echte delicatesse.

Voor meer informatie over deze aardappel, zie Opperdoezerronde.nl !

Zeeuwse Eigenheimer

De eigenheimer is een zeer kruimige aardappel die makkelijk stuk kookt, hij is geschikt om te koken in de schil maar kan ook worden gebruikt voor puree & stamppotten.

Friese Bildtstar AUTOMAAT

Een lichtkruimige aardappel met een prachtig roodroze schilletje, gebruik hem voor verschillende bereidingen zoals poffen, bakken, koken, stomen en meer!

 

Uien

Gele uien AUTOMAAT

De meest bekende ui en bruikbaar voor vrijwel alle bereidingswijzes; rauw, bakken, voor het verwerken in soepen, roosteren in de oven, etc. Lekker voor Franse uiensoep of voor gekarameliseerde uien voor op de hamburger!

Rode uien

Rode ui komt het beste tot zijn recht rauw in salade, door de scherpe smaak en de paarsrode kleur geeft het een kleurrijke 'touch' aan elk gerecht. Ook lekker om te gebruiken in rode uienchutney of op spiesjes voor op de barbecue!

 

Biologische rode uien

De rode uien zijn momenteel ook biologisch te verkrijgen, lekker van smaak en blijven zeer lang goed!

Franse sjalotten

Sjalotten zijn iets milder van smaak en hebben een klein zoetje; hierdoor zijn ze uitstekend om bijvoorbeeld te gebruiken in sauzen zoals bearnaise of in een rodewijnsaus! Gebruik hem ook een keer rauw in je salades wanneer je een knapperige touch wilt geven zonder dat de ui overheerst.

Franse knoflook

Franse gedroogde knoflook

Deze franse gedroogde knoflook is wit, lichtroze of zelfs bijna paars van kleur & rijk van smaak; bij het juist bewaren kan de bol wel weken goed blijven!

Honing

Honing van "De Bijenweide" in Rijkevoort

Deze honing komt van een kleine imker in Rijkevoort, van een man met veel passie voor het vak; Ad Kusters. Hij gaat alleen voor honing van de beste kwaliteit, waardoor het aanbod soms beperkt is. Maar zodra je zijn acacia-lindebomenbloesemhoning hebt geprobeerd wil je geen ander meer!

 

 

Honing van 'Imkerij Arnd' uit Nijmegen

We hebben nu ook Nijmeegse honing toegevoegd aan ons assortiment, proef eens de Zomerhoning van Imkerij Arnd! Recht uit het centrum van Nijmegen, dichterbij kun je het niet hebben.